Спешно търсят хора за нуждите на МВР. Полицията обяви конкурси за

...
Спешно търсят хора за нуждите на МВР. Полицията обяви конкурси за
Коментари Харесай

МВР спешно търси над 5000 служители на реда. Заплатите са от 700 до 1000 лева

Спешно търсят хора за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Полицията разгласи конкурси  за над 5000 чиновници на реда, оповестява bTV .

Недостигът е налице, защото доста чиновници са се пенсионирали или са минали на други длъжности и в други дирекции. Полицията търси да назначи 5027 униформени в цялата страна. Това е  10% от щата  в системата.

 Министерство на вътрешните работи търси чиновници Най-много служители на реда се търсят в най-голямата дирекция –  столичната . Конкурс е разгласен за 306 патрулиращи служители на реда, 50 пътни служители на реда, 50 оперативни служащи и 15 проверяващи. 

 Министерство на вътрешните работи търси чиновници

Може да кандидатства всеки, който дава отговор на избрани условия – да бъде български жител, до 40 години, неосъждан, да няма обвинявания против него,  физически и душевен кадърен .

 Министерство на вътрешните работи търси чиновници Одобрените претенденти за служители на реда ще преминат специфични курсове – в Академията на Министерство на вътрешните работи и в центровете за подготовка. Заплатата за униформени ще бъде  сред 700 и 1000 лв. . За проверяващите служители на реда, за които е наложително юридическо обучение, тя ще бъде по-висока –  над 1000 лв. .

 Министерство на вътрешните работи търси чиновници Главен контрольор Андон Андонов управлява патрулиращите служители на реда в отдел „ Специализирани полицейски сили ”. Реагират при сериозни обстановки, всеобщи вълнения, охраняват спортни събития.

Посветил е четвърт век на специалността, която споделя, че е неговото предопределение.

Любовта към родината , колкото и без наличие да звучи, е билa водещото, когато ние сме постъпвали ”, споделя той. „ Винаги съм намирал метод да се самомотивирам и виждам да го предам на хората, с които работя ”, безапелационен е Андонов. 

Той би трябвало незабавно да попълни екипа си с нови чиновници. „ Тази работа се работи по предопределение, другояче в случай че я работиш единствено с цел да си настоящ в очите не знам на кой или поради финанси, няма по какъв начин да се получи. Полицаите по предопределение си личат ”, безапелационен е Андонов. 

Оказва се, че искащи да станат чиновници на реда има –  в някои служби за едно място се борят по петима души .

Към специалността демонстрират интерес хора от всевъзможни сектори,  даже и приключили Консерваторията , описват от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Преди всичко търсим стимулирани хора, които желаят да работят и да се развиват в Министерство на вътрешните работи, да са душевен уравновесени и физически добре готови. Други качества са преданост, комуникативност, работа в екип ”, изброи зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Борислав Борисов. 

„ Никой не би трябвало да остава с усещане, че тази работа е лесна ”, акцентира Андон Андонов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР